Nystart för NetPort Energikluster

TEMA: NYSTART

Nu kickar vi igång NetPort Energikluster igen och vi vill träffa er medlemmar för att få veta vad ni har för behov och vad ni vill att vi ska göra. Vi har tidigare haft föreläsningar, träffar ute på era företag och varit er länk till myndigheter och projekt.

Den inriktning ni tidigare velat att vi ska fokusera på är energieffektivisering och det är ju i allra högsta grad fortfarande aktuellt men med tanke på de snabba förändringar som sker nu så finns det säkert fler bitar ni vill att vi ska fokusera på. Kanske vindkraft, elbesparingar eller det aktuella området flexibla elsystem som vi arbetar med i vårt projekt 2 EM-Power.

Denna gång kommer vi förutom att prata om Energiklustret och vårt arbete, få en kort presentation från ett av de företag som vill etablera en havsvindpark i havet utanför Blekinge. Det gäller Njordr och deras projekt Beta som ligger i ansökningsprocessen och som utöver elanslutningen har tydliga kopplingar till Karlshamn. Etablering av ny elproduktion kommer ha stor påverkan på elpriset i vårt elområde och ligger därför i vårt lokala och regionala intresse. Lokalt har Njordr dessutom andra ess i rockärmen som de själva får presentera.

När: 21 juni

Tid: 07.45 – 09.15

Plats: NetPort Science Park, Östra Piren i Karlshamn

ANMÄL DIG HÄR

Energi är viktigt för oss!

Kom och träffa Anders Qvarnström som är ny på NetPort sedan årsskiftet. Anders är ansvarig för fokusomårådet Energi, projektledare för våra energiprojekt (DigiCiti och 2 EM-Power) och han driver även NetPort Energikluster, detta är vi väldigt glada för då Anders har en passion för energifrågor och kommer kunna tillföra mycket inom detta område.


Vi startar med en energigivande drop in-frukost 07.45 och sedan börjar mötet 08.15.